Decenijama se spekulisalo, a Dino Merlin 32 godine kasnije otkrio pravu istinu: "Cecin partner mi je tražio to, bilo me je strah reći.."

Decenijama se spekulisalo, a Dino Merlin 32 godine kasnije otkrio pravu istinu: “Cecin partner mi je tražio to, bilo me je strah reći..”

U renomiranom repertoaru Dine Merlina, prema tvrdnjama brojnih pojedinaca, nalazi se pjesma “Beograd” nastala 1991. godine, koja nosi cijenjenu titulu neslužbene himne glavnog grada Srbije. Međutim, kao što je uobičajeno, mišljenja ljudi o ovom pitanju ostaju različita. Dino Merlin je bez rezerve iznio svoje mišljenje o Ceci Ražnatović. Unatoč spekulacijama da će upravo on snimiti dotičnu pjesmu, na kraju se predomislio i odlučio je prenijeti na Cecu Ražnatović. Zatim je nastavio otkrivati ​​stvarni slijed događaja koji su se odvijali.

Nažalost, ta je tvrdnja netočna. Djelo pod nazivom “Beograd” zapravo je nastalo u Švicarskoj, točnije u St. Gallenu, u prvim mjesecima 1991. godine. Taj pothvat poduzet je po nalogu Haruna Samardžića, koji je u to vrijeme bio partner Cece Veličković. U tom periodu imao sam privilegiju komponirati tri pjesme za nju, od kojih je jedna “Beograd”. U intervjuu s nama, Merlin je prenio svoju neodlučnost da se zadubi u osobne stvari, što je dovelo do toga da mnogi pojedinci ne prepoznaju njegov pravi identitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *