Evo koliko dugo piletina smije da stoji u frižideru, a koliko u zamrzivaču? Odgovor će vas iznenaditi

Evo koliko dugo piletina smije da stoji u frižideru, a koliko u zamrzivaču? Odgovor će vas iznenaditi

Kada je riječ o čuvanju piletine, hladnjak je popularan izbor zbog svoje praktičnosti. Međutim, mnogi ljudi nisu sigurni koliko dugo se piletina može sigurno skladištiti na ovaj način. Bez obzira na to je li kuhana ili sirova, piletina se može čuvati različita vremena, od nekoliko dana do cijele godine. Na duljinu skladištenja utječe je li piletina u hladnjaku ili smrznuta.
Koje je preporučeno trajanje čuvanja piletine u hladnjaku?

U trajanju od otprilike 1-2 dana, hladnjak služi kao optimalno mjesto za skladištenje nekuhane peradi, poput sirove piletine i puretine. Nasuprot tome, kuhana piletina može se sigurno čuvati u hladnjaku otprilike 3-4 dana. Hlađenjem piletine učinkovito se sprječava rast bakterija jer se bakterije razmnožavaju smanjenom brzinom kada su izložene temperaturama ispod 4°C.Kako bi piletina ostala svježa, preporuča se staviti je u zatvorenu posudu i čuvati u hladnjaku; ipak, ako planirate čuvati piletinu dulje vrijeme, zamrzavanje je optimalan izbor.

Kada je riječ o skladištenju sirove piletine, zamrzivač je sigurna opcija. Sirovu piletinu možete čuvati u zamrzivaču najviše devet mjeseci. Međutim, ako imate cijelo pile koje želite zamrznuti, ono se može sigurno čuvati do godinu dana. Nasuprot tome, ako ste već skuhali piletinu i želite je spremiti u zamrzivač, može stajati 2-6 mjeseci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *