Nikad bolja domaća maska za kosu: Čini čuda i sa najl0šijom kosom - Protiv 0padanja, za jačanje i obnovu

Nikad bolja domaća maska za kosu: Čini čuda i sa najl0šijom kosom – Protiv 0padanja, za jačanje i obnovu

Maska od kvasca za kosu vam može da bude vrlo dobro rješenje za jačanje kose, te za poticanje njenog rasta. Kvasac, koji je inače bogat sa proteinima, vitaminima i mineralima može da vam pomogne u obnavljanju i jačanju kose, te u kombinaciji sa ostalim sastojcima može i da vam pruži razne beneficije.

Potrebno će vam biti 20 grama svježeg kvasca, supena kašika toplog mlijeka, jedno žumance, kafena kašika meda ili šećera, a kao dodatno možete koristiti maslinovo ulje, jogurt, ricinusovo ulje ili sok od aloa vere.

U toplo mlijeko ćete dodati med ili šećer i to rastvoriti, a onda dodajte svježi kvasac u mlijeko sa medom, pa ostavite to na toplo mjesto kako bi fermentiralo 20 minuta dok vam smjesa ne naraste. Onda ćete umiješati žumance u tu fermentiranu smjesu, te po želji dodajte ricinusovo ili maslinovo ulje.

Tu smjesu je potrebno da nanesete na čistu i vlažnu kosu i onda umotajte kosu sa najlonskom kesom ili peškirom, a ostavite onda to na kosi sat vremena. Nakon toga operite kosu sa vodom ili blagim šamponom i da je po mogućnosti bez sulfata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *