Prepoznavanje znakova upoz0renja m0ždanog je ključno: Ali ono što je isto potrebno znati je brzo – 4 riječi koje mogu spasiti život

Prepoznavanje znakova upoz0renja m0ždanog je ključno: Ali ono što je isto potrebno znati je brzo – 4 riječi koje mogu spasiti život

M0ždani ima više simptoma, dok rano prepoznavanje simptoma vammože da spasi p0sljedice. Doktor Seunggu Hangovori kako da prepoznate simptome koji vama mogu da spase život i da spriječe trajne p0sljedice.

Tako u situaciji da vi ili neko drugi razvijete ove simptome, onda bi bilo dobro da odete do doktora, a to je: ako imate drastične promjenenivo svijesti ili opšta konfuzija, ako osjetite iznenadnu slabost ili paral1zu na polovini ili dijelu tijela, utrnost polovine t1jela, djelomični gubitak vida, diplopija, poteškoće u govoru ili u razumijevanju govora, te probleme sa ravnotežom i vrt0glavicom.

Također bi bilo dobro da pratite lice, a ako sumnjate da imate m0ždani ili da osoba pored vas ima simptome, onda bi bilo dobro da se nasmijete i da obratite pažnju na obamrlost na jednoj strani lica, a taj osmijeh može izgledati neudjednačeno, a to je da zamislite da odete kod zubara i da vam dio usta utrne.

Također pratite ruke i ako postoji slabost ili ukočenost na jednoj strani tijela, te osoba neće moći podići ruku i nastavit će padati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *