Ruke vam se znoje i pojave se 0vakve promjene: Evo o kakvom oboIjenju se radi

Ruke vam se znoje i pojave se 0vakve promjene: Evo o kakvom oboIjenju se radi

Ruke vrlo često budu pocijenjeni pokazatelji opšteg zdravstvenog stanja, a postoje neki simptomi na rukama i noktima koji i mogu da vam ukazuju na različite b0lesti.

Ukočeni zglobovi: Simptomi ovoga su ukočenost prstiju i šaka koji često budu praćeni sa upalama i otokom. Utrnulost može da započne iznenada i zahvajući sve zglobove u šaci u kratkom vremenskom roku, dok se b0l može da širi prema ručnom zglobu.

Drhtave ruke – Parkins0nova: Tremor jedne ili obiju ruku, a ovo također može da bude uzrokovano sa previše kofeina, ali ipak ako je u pitanju trajno drhtanje, onda to nije nikako dobro.

“Dvobojni” nokti – Ovo može ukazivati na b0lesti bubrega, a bijeli nokti na bzi i smeđi na vrhovima, prstenovi ili lomljivi nokti, dok su te promjene često povezane sa hr0ničnom anemijom i h0rmonalnim promjenama uslijed b0lesti bubrega.

Slabost u hvatu – Zdravlje srca: Slab rukohvat vam može da ukazuje na srčane pr0bleme i studije su pokazale da to može da bude povezanom u dosta slučajeva sa većim rizikom od srčanih b0lesti.

Znojni dlanovi: Hiperhidroza je stanje koje inače uzrokuje intenzivno znojenje, a čak i situacijama kada nemate nekog fizičkog napora, a za taj problem bi se trebali posavjetovati sa dermatologom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *