Kako napraviti savršenu pizzu kod kuće: Savjeti profesionalnog kuhara

Kako napraviti savršenu pizzu kod kuće: Savjeti profesionalnog kuhara

Profesionalni kuhar Leo preporčuje da se koristi brašno tipa 00 i to zbog njegovog sposbnosti zadržavanja vlage i stvaranja idealne teksture tijesta. Kako bi dobili bolju teksturu tijesta, onda je dobro da koristite kiselu vodu umjesto obične vode iz česme.

Također se savjetuje da koristite suhi kvasac umjesto svježeg kako bi dobili bolji rezultat. Tajna za autentični okus je ekstra djevičansko maslinovo ulje i da također koristite morsku sol umjesto obične.

Za idealno odmaranje tijesta je dobro da stoji 2 sata na sobnoj temperaturi i tako ćete mu omogućiti dovoljno vremena za fermentaciju. Izbjegavajte da koristite oklagiju jer se sa time istiskuju mjehurići koji daju poseban ukus, pa tijesto umjesto toga oblikujte rukama.

Pećnicu zagrijte na maksimalnu temperaturu i pecite oko 8 minuta manje pica, a između 10 i 14 minut veće pice. Ako budete pratili sve ove savjete, onda ćete postići i najbolju pizzu koju možete da napravite kod kuće u takvim uslovima, a sada je samo vrijeme da ovo probate napraviti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *