0vaj tajni sastojak se stavlja u palentu na kraju: Žene ne znaju da zato ispada kremastija i ukusnija nego ikad

0vaj tajni sastojak se stavlja u palentu na kraju: Žene ne znaju da zato ispada kremastija i ukusnija nego ikad

Danas ćemo sa vama podijeliti ideju kako vi možete da napravite najukusniju palentu. Prvo što morate da znate jeste da odaberete pravu vrstu brašna, a palenta dolazi u različitim varijantama, sve od instant do onih od cijelog zrna, a instant palenta se brže kuha, dok se palenta od čitavog zrna sadrži više vlakana i nutrijenata.

Izaberite odgovarajući omjer tečnosti: Ono što morate znati jeste da je pravilno korsititi četiri šolje tečnosti za jednu šolju palente, pa ako preferirate gušću teksturu, onda je potrebno da smanjite količinu tečnosti i za rijedak rezultat je potrebno da dodate više.

Također je bitno da zagrijete tečnost koju vi izaberete prije nego što dodate u nju palentu i to će vam pomoći kada je u pitanju brže kuhanje, a koje sprječava stvaranje grudvica.

Vrlo bitna stvar je da polako dodajete palentu, a kada dodate palentu, onda je potrebno smanjiti vatru i nastavite miješati, a na kraju kuhanja dodajte malo maslaca ili sira da bi vi obogatili ukus palente. Onda kada palenta postane kremasta, uklonite sa vatre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *