Svaka žena u men0pauzi mora 0vo koristiti: Spriječava depresiju, znojenje, boI i lnfekcije

Svaka žena u men0pauzi mora 0vo koristiti: Spriječava depresiju, znojenje, boI i lnfekcije

Prirodan tok života kod svake žene je men0pauza, a tokom te faze se desi mnogo promjena, a poznati začin koji je poznat po svojim protuupalnim svojstvimaa može da vam pomogne u ublažavanju simptoma, a to je kurkuma.

Može vam pomoći kod symptom kao što su noćno znojenje i valunzi koji će se sigurno dešavati. Kurkuma je također i prirodni analgetic, te će smanjivati upalne procese u tijelu i pomagati kod ublažavanja b0lova, uključujući glav0bolje, b0love mišića i zglobova.

U ovome periodu se mogu pojaviti i promjene raspoloženja i depresija, pa vam upravo kurkuma može pomoći radi svog antioksidativnog djelovanja. Generalno će upravo ovaj začin da vam pomogne kod svih simptoma koji se pojavljuju, a evo i kako ćete to koristiti.

Jednostavni način za uključivanje kurkume je da u svakodnevnu prehranu dodate jednu kašikicu nje u čašu vode pa da to pijete na prazan stomak svako jutro, a također možete da kurkumu dodajete u juhe, smothieje, te u razna jela za dodatni ukus i razne zdravstvene prednosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *