5 znak0va up0zorenja da vaše srce nije kako treba: Budite p0sebno 0prezni sa 0vim (Foto)

5 znak0va up0zorenja da vaše srce nije kako treba: Budite p0sebno 0prezni sa 0vim (Foto)

Srce je vitalan 0rgan koji ima vrlo značajnu moć, te važnost kada je u pitanju zdravlje, a prema riječima stručnjaka, kada i naše srce doživi umor onda i može da dođe do okolnosti gdje pumpanje krvi slabi i postoji veliki izik a bi se mogli da nađemo u značajnoj 0pasnosti.

Ključna stvar je i da bude svjesni stanja svog srca jer vam to može da spasi život, a ako vaše srce ne radi kako treba, onda i postoji pet pokazatelja koji vam pokušavaju to reći.

Loš san i pretjerano naprezanje ogu a budu rezultat iscrpljenošću umorom, te dugotrajan umor koji je neobjašnjen može da vam posluži kao pokazatelj srčanog 0boljenja. Oticanje nogu može da bude uzrokovano sa nizom tvari kao što je dugotrajna ožnja ili pretjerano hodanje, ali također i može da posluži kao pokazatelj snovnih srčanih b0lesti.

To vam neće biti samo na gležnjevima nego može obuhvatati cijelu nogu, dok je i jedan od primarnih znakova zatajenja srca otežano disanje koje se također i naziva kratkim dahom. Tako je potrebno da obratite posebnu pažnju na p0teškoće sa disanjem čak i u situaciji da ste uključeni u redovne šetnje ili da obavljate svakodnevne zadtke.

Također i ako vam broj otkucaja srca premašuje očekivani u danim okolnostima, kao naprimjer kada samo sjedite u autobusu i ništa ne radite, onda bi to mogao da bude pokazatelj da vam srce pokušava da se uskladi sa sporijim ritmom.

Osim toga je moguće i da se udebljate dva kilograma sedmično. Upravo radi toga ako primijetite da imate 0ve znakove, onda je dobro da potraažite pomoć stručnjaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *