Dejan je priznao da je udavio Danku i time Srđana oslobodio direktne krivice za ubistvo: Jedna stvar mogla bi potpuno da preokrene slučaj!

Dejan je priznao da je udavio Danku i time Srđana oslobodio direktne krivice za ubistvo: Jedna stvar mogla bi potpuno da preokrene slučaj!

Nakon opsežne višednevne potrage, tragičnim spletom događaja otkriveno je beživotno tijelo dvogodišnje Danke Ilić, nakon njenog nestanka 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Za ubojstvo policija sumnjiči Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, obojicu u dobi od 50 godina; međutim, lokacija tijela djeteta ostaje nepoznata jer obje osobe odbijaju otkriti gdje se nalazi.

Zločin je otvoreno priznao Dejan Dragijević, koji je detaljno opisao događaje koji su se odvijali tog kobnog dana. Međutim, ustvrdio je da mu je lokacija tijela pobjegla iz sjećanja.  Sada postoji nekoliko upita koji proizlaze iz nedavnog poništenja ovlasti odvjetnika od strane tuženika. Optuženikov izbor da povuče punomoć odvjetniku izravna je posljedica njegovog nezadovoljstva primljenim pravnim savjetom i zastupništvom.

Značaj leži u činjenici da je druga osoba, bez imalo sumnje, priznala da je osobno zadavila mladu djevojku, čime je otklonjena svaka nejasnoća oko njegove uloge kao glavnog počinitelja. Do odluke osumnjičenika da otpusti svog odvjetnika ne bi došlo da su se zadovoljili šutnjom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *