Kilogram 4 eura: Gorštaci pronašli odličan način za zaradu - Lako se bere, a robe nikad dosta - više se isplati od malina

Kilogram 4 eura: Gorštaci pronašli odličan način za zaradu – Lako se bere, a robe nikad dosta – više se isplati od malina

Kada dođe ljetna sezona malina, onda se one prodaju po cijeni od neka dva do tri eura po kilogramu, ali u jesenjoj sezoni kilogram plodova kleke se može da kupi po cijeni od otprilike 4 eura. U jesen gorštaci a brda Murtenice i Zlatara veliki dio svog vremena posvete berbi kleke, crnogoričnog stable oje obilno rađa plavim bobicama.

Kako bi vi sakupili bobice kleke, onda i morate postaviti posudu lizu stable, a bobice koje su zrele i spremne za branje se lagano vade uz nošenje rukavica, pa kada je process završen, onda se i ta količina koju te ubrali mora prosijati kako bi mogle da se uklone sve iglice ili ostaci i poslije tog su bobice spremne za prodaju.

Također je i boznato da berba bobica smreke varira svake godine, dok se najveći prinosi javljaju vake tri godine, a ove bobice se koriste za razne industrije i vrlo su tražene i na našim prostorima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *