Najslađa nije ona najsavršenija: Baka na pijaci naučila trik godine - proizvođači joj otkrili tajnu kako da izabere najsočniju lubenicu

Najslađa nije ona najsavršenija: Baka na pijaci naučila trik godine – proizvođači joj otkrili tajnu kako da izabere najsočniju lubenicu

Baka po imenu Jela je prikupila nekoliko savjeta kako da izaberete dobru lubenicu, a prva stvar koja je bitna jeste da bi vam lubenica bila sočna i latka, onda je i ključna stvar da ona bude dobro zrela.

Ono što je za početak potrebno jeste da obratite pažnju na spoljašnji izgled lubenice, a zrele lubenice će imati izražene šare i mat površinu, a sjajna koža vam može govoriti da ona nije dovoljno zrela.

Žuti dio na lubenici pokzuje dio gdje je voće ležalo kada je raslo i to će vam ujedno okazivati zrelost. Tamniji žuti dio će da ukazuje na veću zrelost, a bijela ili blijeda mrlja će sugerisati na to da je ta lubenica ubrana prerano.

Kada kucate po lubenici onda bi taj zvuk trebao biti pun i tup i to će ukazivati na zrelu lubenicu, a ako čujete tih i šupalj zvuk, onda bi trebali izabrati neku drugu lubenicu. Također je bitna stvar da znate da je teža lubenica u većini slučajeva i zapravo slađa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *