Kosti ne vole 0vu hranu: Ako 0vo jedete, boI je jači, artritis napreduje, zglobovi se troše

Kosti ne vole 0vu hranu: Ako 0vo jedete, boI je jači, artritis napreduje, zglobovi se troše

Artritis inače predstavlja zajednički naziv za razne oblike upalnih stanja zglobova, a koje su ispraćene sa izraženom boli, dok sa adekvatnom ishranom možete značajno da doprinesete prevenciji daljeg razvoja 0ve b0lesti.

Smanjivanjem upotrebe nekih namirnica vam može da pomogne kod eliminacije viška tekućine i smanjivanju tjelesne težine, a evo i popisa koju bi hranu trebali da smanjite.

Meso: Sa konzumacijom previse mesa, to može da potakne procese koji neće biti dobri za vase zdravlje kostiju. Naravno da ne bi trebali da ih skroz izbacite iz ishrane, ali je bitno da ograničite njihovu upotrebu.

Mliječni proizvodi: Pored toga što su bitan izvor kalcija i vitamina D, sa viškom njihove konzumacije možete samo da pogoršate stanje.

Ono što bi još trebali da smanjite unos jeste gluten i sol, a povećan unos soli pogotovo jer zbog toga vam se može zadržavati tekućina akumulacija štetnih tvari u vašim zglobovima, što može da potencijalno poveća upale i nelagodu. Čaj i kafu bi trebali da smanjite na samo jednu šolju dnevno, a ovo se odnosi na čajeve koji imaju u sebi kofeina. Ono što bi još trebali skroz izbjegavati jeste alk0h0l i prženu hranu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *