0vo će se desiti ako pojedete kašiku meda pred spavanje: Ujutru ćete se iznenaditi, a priznat ćete da 0vo niste znali

0vo će se desiti ako pojedete kašiku meda pred spavanje: Ujutru ćete se iznenaditi, a priznat ćete da 0vo niste znali

Ako je med dobro zatvoren, onda je njegov rok trajanja zaista velik, a to je namirnica koja je nadaleko poznata prema svojim antibakterijskim svojstvima koji zapravo mogu da poboljšaju sposobnosti imunološkog Sistema u b0rbi sa infekcijama uzrokovanim gljivica, virusima ili bakterijama.

Med u sebi sadrži glikogen, a koji vam zapravo može pomoći u podsticanju mirnog sna koji se konzumira prije nego legnete spavati, a naučno zapažanje je također otkrilo da med obiluje sa antioksidansima koji pozitivno utiču na smanjenje krvn0g pritiska, pa kao rezultat toga uzimajte kašiku meda prije nego što dođe do toga.

Također kašika meda pred spavanje može da pomogne kod povišenih triglicerida, dok u sebi sadrži antibakterijska svojstva oja jačaju prirodnu odbranu tijela i podržavaju imunitet, te mu omogućavaju da se b0ri protiv niza infekcija.

Pored toga će med ubrzavati metabolizam i stvarati također termogeni učinak koji će poboljšavati cirkulaciju i podizati tjelesnu temperature, te olakšavati sagorijevanje masti z minimalni napor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *