Šta je htio da poruči? Ubica Danke Ilić je ovo ostavio na majčinom grobu, a pokojnom bratu se zakleo da će ga poslušati

Šta je htio da poruči? Ubica Danke Ilić je ovo ostavio na majčinom grobu, a pokojnom bratu se zakleo da će ga poslušati

Pod budnim okom organa reda, Dejan Dragijević i njegova supruga Radoslava, koja se smatra prvoosumnjičenom za ubojstvo Danke Ilić, bili su na sahrani Svetlane Dragijević koja je održana na nedavno uređenom Zlotskom groblju.

Promatrači su doživjeli niz reakcija dok su gledali kako policija s lisicama na rukama izvodi iz policijske postaje. Ono što je privuklo pozornost nekolicine zagriženih pojedinaca bila je izuzetna pribranost i smirenost Dejana Dragijevića, koji je čak otišao toliko daleko da je ostavio rupčić na grobu svoje majke tijekom muke.

Odgovor Dejana, koji je osumnjičen za teško kazneno djelo, ostavio je prisutne zbunjenima i zaprepaštenima. Njegovi su postupci dočekani s nevjericom, što je dovelo do stanja zbunjenosti među promatračima. Brojni prisutni pojedinci otvoreno su izrazili svoje negodovanje, smatrajući neprihvatljivim da netko tko je optužen za tako stravičan zločin iskazuje toliku ravnodušnost, pogotovo kada se predviđa da će pokazati neki oblik žaljenja ili empatije.


Nakon što mu je majka umrla, u njegovom ponašanju postala je očigledna posebna distanciranost. Unatoč ozbiljnosti situacije, ostao je pribran, čak je kimanjem i osmijehom odao priznanje jednom od pogrebnika dok je stajao kraj kovčega svoje majke. Na njegovu se licu nije vidjelo ni traga tuge, tjeskobe ili suza. Činilo se kao da boravi u kraljevstvu spokoja, nepropustan za tamu koja ga je obavijala.

Kako kaže priča, osoba koja je odgovorna za smrt Danke Ilić nije samo prisustvovala majčinom sprovodu, već je i hodočastila na mjesto ukopa svog pokojnog brata. Na tom se svetom mjestu svečano obvezao da će vječno njegovati uspomenu na svog brata i sestru i vjerno provoditi planove koje su zajednički osmislili.

Dejan je duboko dirljivom kretnjom prislonio usne na bratov križ i s njim se upustio u srdačan razgovor. Bilo je to kao da se svečano obvezao da će nastaviti njihove zajedničke snove i ambicije. Precizni detalji ovog obećanja su poznati isključivo Dejanu, jer on jedini shvaća veličinu okolnosti, što potvrđuje pouzdani izvor unutar zajednice Zlot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *