Djevojka je 12 dana jela samo banana, kada je vidjela rezultate ostala je uk0pana: Ljekari imaju samo jednu stvar za reći

Djevojka je 12 dana jela samo banana, kada je vidjela rezultate ostala je uk0pana: Ljekari imaju samo jednu stvar za reći

Banane su bogate sa vlaknima koje mogu da vam pomognu kod raznih efekata na zdravlje, a radi njihovih vlakana se možete duže osjećati sitima i mogu da vam pomognu kod gubljenja kilograma.

Julija Tarbat je nutricionista koja je i odlučila da sprovede mali eksperiment kako bi mogla da vidi uticaj na kilogrmae. Tako je jela 12 dana samo banana i konzumirala e zrele banana jer je vodila računa da unese isti broj kalorija kao i tokom raznovrsne prehrane. Pored toga je pila tri litra vode dnevno i više je odmarala.

Nakon 12 dana je vidjela da je smanjila težinu za 3 kilograma i da je imala poboljšano raspoloženje i mentalnu jasnoću, pa je bila koncentrisana i efikasna kod obavljanja svojih zadataka. Pored toga što je eksperiment od Julije imao pozitivne rezultate, tako je i naglasila da je vrlo bitno imati raznovrsnu ishranu, pogotovo zbog činjenice da banana nemaju dovoljno proteina, što je nutrijent koji kontroliše apetit i metabolizam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *