Preminuo velikan glume Haris Burina: Evo sta se desilo - opaka bolest ga pokosila

Preminuo velikan glume Haris Burina: Evo sta se desilo – opaka bolest ga pokosila

Svima je poznat Haris Butna, renomirani kazališni glumac porijeklom iz Bosne. Njegovo putovanje do slave počelo je u njegovoj domovini prije nego što se upustio u razne poslovne pothvate. Haris Burina je, prema pisanju medija, rođen 2. februara 1963. godine u Zenici. Tragično je preminuo u 63. godini života u bolnici u rodnoj Zenici.


Mediji su nedavno otkrili da je vodio dugotrajnu borbu s opasnom bolešću, točnije rakom. Pitanje koje prevladava svima je je li njegova smrt posljedica nepopravljivog stanja ili nedostatka kompetentnih zdravstvenih djelatnika koji bi mogli pružiti odgovarajuću medicinsku skrb osobama pogođenim teškim bolestima poput Harisovog. Može li se smatrati žrtvom manjkavog sustava u kojem se mora snositi teret troškova za sve željene usluge? Očekujemo da će mediji odmah objaviti dodatne informacije, stoga ostanite s nama za novosti.

Naime, danas prenosimo kako vidite još jednu u nizu tužnu vijest, sve jep ostalo tamnije, ljudi se pitaju ,ima li nada za bolje sutra u ovoj zemlji?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *