Tajna savršenih kiselih krastavaca: Bolje nego i jedni koje ste do sada probal, pa čak i od bakinih

Tajna savršenih kiselih krastavaca: Bolje nego i jedni koje ste do sada probal, pa čak i od bakinih

Kiseli krastavci su inače neizostavan dio u slovačkoj kuhinji i omiljeni su kod odraslih i djece. Pored toga što može da izgleda kao da je jednostavno, pravi se uspjeh krije u detaljima, a danas ćemo vam otkriti tajnu savršenog kiseljenja krastavaca.

Ključ uspjeha je prvobitno u pravilnoj pripremi krastavaca, te pravilnom omjeru sastojaka. Jedan od najbitnijih koraka je namakanje krastavacaa, a prije nego što ih budete počeli konzervirati, potrebno je krastavce namočiti 3 do 4 sata u hladnoj void.

Za šest staklenki od 1,7 litara je potrebno otprilike četiri litre salamure i tako će krastavci da budu temeljno pokriveni.

Za ovaj recept vam je potrebno 4 kg krasavaca, četiri kašike nejodirane kamene soli, 4 češnja bijelog luka po staklenci, stabljike kopra, lišće trešnje i listovi hrena.

Dodajte u lonac 4 litre vode, te dodajte sol i zakuhajte. Kada se voda grije, pripremite staklenke za konzerviranje, a dobro ih operite i sterilizirajte, pa u svaku staklenku dodajte stručak kopra, list hrena i 3 do 4 lista trešnje, pa u svaku posudu dodajte 3 do 4 čehna bijelog luka.

Kada salamura provrije, napunite staklenke da krastavci budu prekriveni, te zatvorite staklenke stavite ih naopako.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *