Popijte 0vaj čaj svaki dan: Provjereno ubrzava mršavljenje, svaka žena se kune u njega

Popijte 0vaj čaj svaki dan: Provjereno ubrzava mršavljenje, svaka žena se kune u njega

Poznat po svojim raznim zdravstvenim benefitima, zeleni čaj je bio predmet istraživanja, a podijelit ćemo sa vama par prednosti prema healthline i drugim istraživanjima.

Snižavanje šećera: Istraživanje je pokazalo kako sa redovnom konzumacijom zelenog čaja možete doći do snižavanja šećera.

Smanjenje upale u crijevima: Također su učesnici osjetili smanjenje upale crijeva, a sve to je i potvrđeno smanjenjem protuupalnih proteina.

Uticaj na metabolički sindrom: Istraživanje je pokazalo kako zeleni čaj ima smanjenje na metabolički sindrom, te stanja kojim može da smanji b0lesti srca i dijabetesa. Može da smanji loš holesterol, te da poboljša funkciju krvnih žila. Sa konzumacijom zelenog čaja se može poboljšati raspoloženje i smanjiti stress, te ubrzati mršavljenje.

Jedno i od najpoznatijih prednosti zelenog čaja koje ima jeste njegovo protivupalno djelovanje. Važna činjenica za napomenuti jeste i konzumacija zelenog čaja je jedan od aspekata zdravog načina života, dok se za optimalno zdravlje preporučuje uravnotežena prehrana i redovno fizička aktivnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *