Mazala je lice sa 0vim, staračke pjege su nestale: 0vako se zauvijek riješite smeđih mrlja sa kože, savjetuje poznati dermatolog

Mazala je lice sa 0vim, staračke pjege su nestale: 0vako se zauvijek riješite smeđih mrlja sa kože, savjetuje poznati dermatolog

Staračke pjege su česte promjene na koži koje se znaju javiti sa godinama, a pogotovo na dijelovima tijela koji su najviše izloženi na suncu kao što su lice, ruke i ramena, dok su one rezultat hiperpigmentacije i najčešće uzrokovane sa dugotrajnom izloženošću UV zračenju.

Jedan od prirodnih recepata kako ih možete tretirati uključuje korištenje luka i sirćeta, inače dva sastojka koja su poznata po svojim svjetlosnim svojstvima.

Potrebno je da uzmete jedan svježi luk pa ga nasjeckate na male komadiće i stavite ga u blener, pa dobro izmiksajte dok ne bude kašast, pa dodajte jednu kašiku sirćeta, a najbolje da to bude jabukovo sirće i miješajte sve dok smjesa ne bude glatka.

U pripremljenu smjesu umočite pamučnu vatu, pa nanesite na područja kože koja su zahvaćena ovim pjegama, te ostavite da djeluje nekih 20 do 30 minuta i isperite sa hladnom vodom. Svakodnevno je potrebno da ponavljate ovaj tretman i da to radite najmanje mjesec dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *