0va stvar je izvukla svu prljavštinu, kamenac i buđ iz rezervoara u mojom mašini za pranje veša: 15 minuta i bit će kao nova

0va stvar je izvukla svu prljavštinu, kamenac i buđ iz rezervoara u mojom mašini za pranje veša: 15 minuta i bit će kao nova

Uklanjanje kamenca i prljavštine može da bude jako skupo iz vase perilice, ali ipak vi možete da uštedite novac ako odlučite da samo očistite perilicu, pa da bi to ispravno uradili i bez oštećenja, onda je i potrebno da slijedite par jednostavnih savjeta da bi vam perilica bila čista.

Očistite spremnik vode, a za to vam je potrebno 50 grama vodikovog peroksida, 3 kašikice sode ikarbone, tri kašikice sapuna za pranje veša. Sve sastojke pomiješajte i uklonite dozator deterdženta, te smjesu nanesite u debelom sloju po površini dozatora, a ostavite to da djeluje 15 minuta do 30 minuta, te operate dozator spužvom i isperite pod tekućom vodom.

Kako bi uklonili kamenac sa grijaćeg tijela, onda je i najjednostavnije da koristite limunsku kiselinu. Ulijte 100 do 200 grama limunske kiseline u dozator deterždenta, pa pokrenite program pranja na 60 stepeni i ovaj jednostavni postupak će ukloniti kamenac sa svih dijelova unutar perilice. Sada je vrijeme da to i sami probate pa da nam javite rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *