Pogledajte kako je izgledala Šabanova majka, svi kažu da je bila ljepotica i da je Ilda njena kopija (foto)

Pogledajte kako je izgledala Šabanova majka, svi kažu da je bila ljepotica i da je Ilda njena kopija (foto)

Šaban Šaulić, poznat kao kralj narodne muzike, bio je voljen i obožavan širom bivše Jugoslavije, ali je posebnu ljubav i poštovanje uživao među svojim sugrađanima u Šapcu. Ta bliska veza sa rodnim gradom nije iznenađujuća, jer je Šaban redovno posećivao Šabac i Mahalu, deo grada gde i danas živi njegova rođena sestra Sarajka. Do svoje smrti, tu je živela i njegova majka, Ilduza Ilda Šaulić, koja je bila poznata po svojoj dobroti i lepoti.

Prošle godine, Šabanov rođak Hasan Dudić je posetio ulicu u kojoj su Šaban i on zajedno odrastali, zajedno sa novinarima. Tom prilikom, njihove komšije su za medije imale samo reči hvale za kralja narodne muzike. Takođe su rado pričali o Šabanovoj majci, opisujući je kao ženu velikog srca i izuzetne lepote koja je bila poznata u celom Šapcu.

Često se molila Svetoj Petki. Kad god bi se uželela Šabana, pomolila bi se Svetoj Petki i nije prošlo ni tri dana, a on bi se pojavio na majčinim vratima”, otkriva Sarajka.

Šabanova mlađa ćerka je dobila ime po svojoj baki, Ildi. Oni koji su poznavali Šabanovu majku tvrde da je bila jedna od najlepših žena u Šapcu, a unuka je nasledila ne samo ime već i njenu lepotu, što se može videti na fotografijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *