Počnite da berete zelene orahe: Prestaćete da imate glavoboIju, oslobodićete se ekcema i boIova i st0maku

Počnite da berete zelene orahe: Prestaćete da imate glavoboIju, oslobodićete se ekcema i boIova i st0maku

Zdravstvene dobrobiti i užitak potpuno zrelih oraha dobro su poznati, ali izvanredne kvalitete zelenih oraha tijekom lipnja i srpnja često su nedovoljno istražene. Stoljećima se zeleni orasi, lišće i mladi plodovi koriste u stvaranju proizvoda za ljepotu i zdravlje. Naše smjernice obuhvaćaju optimalno korištenje ovih resursa i praktične mogućnosti.

Zeleni orasi ne samo da su delikatesa već imaju i izvanredne zdravstvene prednosti. Bogati su vitaminom C, jačaju imunološki sustav, potiču detoksikaciju, ublažavaju umor i depresiju te čiste tijelo od toksina. Pomažu u jačanju jetre i želuca, čiste krvotok te potiču zdravlje jednjaka.

Ulje iz zelenih oraha ne samo da jača kosu i smanjuje prhut, već revitalizira i njeguje umornu kožu. Džem od zelenih oraha pruža osvježenje i jača kožu, dok su zeleni orasi izvrsni kao dodatak jelima poput salata od povrća ili voćnih salata.

Ulje s ljekovitim svojstvima koristi se za njegu kože te ubrzava zacjeljivanje opeklina i ožiljaka. Za pripremu, potrebno je sedam zelenih oraha, dvije mrkve i maslinovo ulje. Orahe narežite, mrkvu naribajte i stavite u staklenu bocu. Prelijte maslinovim uljem, zatvorite i ostavite na suncu mjesec dana. Ulje će postati tamnije i koristi se za liječenje psorijaze, ekcema, bora i staračkih pjega.

Med od zelenih oraha je konzervans koji pomaže kod anemije, poremećaja krvnih vrijednosti, upale grla, bronhitisa i hipotireoze.

Skupite 40 zelenih oraha, narežite ih i stavite u staklenu bocu s pola litre meda. Zatvorite i ostavite 40 dana, a zatim uzimajte po jednu žličicu ujutro prije jela.

Liker od zelenih oraha ublažava simptome smanjene funkcije štitnjače, probavnih smetnji, glavobolja i menstrualnih bolova te poboljšava raspoloženje.

Zeleni orasi nude izvanredne zdravstvene prednosti i mogućnosti koje vrijedi istražiti. Bilo da se koriste kao sredstvo za poboljšanje zdravlja ili kao dio kulinarskih eksperimenata, ovi plodovi donose brojne prednosti za kvalitetniji život.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *