Razlog zašto treba sipati sol u WC školjku znaju samo iskusne domaćice: Sada ćete to činiti redovno

Razlog zašto treba sipati sol u WC školjku znaju samo iskusne domaćice: Sada ćete to činiti redovno

Kanalizacijski vodovi često se začepe, što dovodi do problema s protokom vode. Specijalizirani proizvodi za čišćenje cijevi mogu biti skupi i sadrže agresivne kemikalije. Međutim, obična kućna sol, koja je dostupna u svakom domu, može biti izuzetno efikasna u borbi protiv nečistoća i neugodnih mirisa u cijevima.

Uloga soli u čišćenju: Sol je efikasna u uklanjanju neugodnih mirisa, masnoća i začepljenja uzrokovanih naslagama u cijevima. Problemi s WC-om često nastaju zbog nakupljanja kose, krhotina, masnoća, otpada i papira, što ometa protok vode.

Koristi od soli: Osim što poboljšava okus hrane, sol ima dezinfekcijska svojstva, može upiti vlagu te ukloniti mirise i masnoće. Efikasno čisti vodovodne uređaje, uključujući WC školjku, održavajući je čistom, svijetlo bijelom i bez bakterija.

Recept za čišćenje WC školjke s soli i sodom bikarbonom sa potrebnim sastojcima: 100 grama krupne soli, 1 žlica sode bikarbone, 100 mililitara vode

Postupak je jednostavan,  U posudu dodajte sol, a onda dodajte sodu bikarbonu, pa sve to dobro promiješajte smjesu i osigurajte da je dovoljno prekrivena vodom. Izbjegavajte upotrebu vruće vode kako biste spriječili oštećenja WC školjke.

Nanesite tekućinu na unutarnje površine WC školjke, po mogućnosti preko noći, te ujutro upotrijebite četku za čišćenje WC školjke, a sa kombinacijom od  soli, octa i praška za pranje također može učinkovito ukloniti tvrdokornu prljavštinu i kamenac iz WC školjke, što vam može biti vrlo korisno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *