Napunila sam paprike sa nečim čega se nikad ne bi sjetili: Kada ih jednom probate na ovaj način, uvijek ćete ih ovako spremati

Napunila sam paprike sa nečim čega se nikad ne bi sjetili: Kada ih jednom probate na ovaj način, uvijek ćete ih ovako spremati

Evo detaljnog recepta za punjene paprike s krem supom od pečuraka, koji će sigurno oduševiti vašu porodicu svojim jedinstvenim okusom i bogatim sastojcima.

Potrebno je da nabavite: 3-4 kašike ulja, malo sjeckanog luka, pola kašičice soli, sjeckano pileće bijelo meso (po želji, ovisno o tome koliko punite paprike), pola kašičice bibera, pola kašičice tucane ljute paprike, pola kašičice karija, rendana šargarepa (po želji, isjeckani paradajz (po želji), 1 kašičica Vegete, 1 kašičica slatke mljevene paprik, 200 gr obarenog pirinča, 1 kesica krem supe od pečuraka, 10 babura paprika, 500 ml pavlake za kuhanje, 100 gr izrendanog kačkavalja ili nekog drugog masnog sira

Priprema Filovanja: Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, pa nakon toga je vrijeme da dodate sjeckani luk i pržite dok ne postane proziran. Dodajte sjeckano pileće bijelo meso i pržite dok meso ne postane zlatno smeđe. Umiješajte rendanu šargarepu i isjeckani paradajz te pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.

Dodavanje Začina i Pirinča: Dodajte sol, biber, tucanu ljutu papriku, kari, Vegetu i slatku mljevenu papriku. Dobro promiješajte da se začini ravnomjerno rasporede. U tavi dodajte obareni pirinač i promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine.

Priprema Punjenja: Dodajte krem supu od pečuraka i pola količine pavlake za kuhanje. Promiješajte i kuhajte nekoliko minuta dok smjesa ne postane kremasta i dobro sjedinjena. Ostavite fil da se malo ohladi dok pripremate paprike.

Priprema Paprika: Operite babura paprike, odrežite vrhove i pažljivo uklonite sjemenke. Napunite svaku papriku pripremljenim filom, pazeći da ostavite malo prostora na vrhu.

Stavite punjene paprike u veliku posudu za pečenje, a onda prelijte preostalom pavlakom za kuhanje preko paprika. Nakon toga pokrijte posudu folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C (350°F) oko 30-40 minuta, ili dok paprike ne omekšaju.

Izvadite posudu iz pećnice i skinite foliju, a posipajte izrendanim kačkavaljem po vrhu paprika, pa nakon toga vratite posudu u pećnicu bez folije i pecite još 10-15 minuta, ili dok sir ne postane zlatno smeđi i počne se topiti.

Izvadite punjene paprike iz pećnice i ostavite ih da se malo ohlade prije serviranja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *