Kiropraktičar je pokazao 3 jednostavne vježbe koje će vam pomoći da uklonite “Grbu” u vratu: 0vo mi je najviše pomoglo (VIDEO)

Kiropraktičar je pokazao 3 jednostavne vježbe koje će vam pomoći da uklonite “Grbu” u vratu: 0vo mi je najviše pomoglo (VIDEO)

Ako osjećate nelag0du u vratnoj kralježnici zbog istegnutog vrata, ove vježbe mogu pomoći u ispravljanju držanja i smanjenju boli.

Često se nelagoda u mišićima vrata i ramena javlja zbog lošeg položaja tijela, što preopterećuje vratnu kralježnicu. Smanjenje boli može se postići pravilnim položajem glave i laganim uvlačenjem.

Evo nekoliko odabranih vježbi koje će vam pomoći poboljšati držanje i smanjiti napetost u vratnoj kralježnici:

Uspravite se i poravnajte držanje. Kažiprstom i srednjim prstom uhvatite bradu. Lagano nagnite glavu unatrag do udobne mjere. Ponovite ovo 10 do 15 puta ili zadržite poziciju s glavom nagnutom unatrag najmanje 10 sekundi, ponavljajući to 5 puta.

Druga vježba je da trebte držeći se uspravno, postavite ruke u oblik slova “W”. Gurnite laktove prema natrag i prema dolje kako biste istegli sredinu leđa, pazite da ne podižete ramena već ih povlačite prema dolje.

Treća vježba je za formiranje oblika “Y”, “W”, “L” i “T” s rukama: Podignite ruke prema gore i prema van kako biste napravili oblik “Y”. Održavajte pravilno držanje i izbjegavajte naprezanje ramena i glave. Približite laktove tijelu kako biste formirali oblik “W”. Zadržite položaj. Postavite ruke u obliku “L” s podlakticama vodoravno. Zatim podignite ruke u formaciju “T”, držeći ih paralelno s tlom, a pogledajte sada video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *