Nema završen fakultet, niti posebne vještine, a zarađuje više od Ijekara: Radim posao koji niko ne želi za 13.000 € mjesečno (Video)

Nema završen fakultet, niti posebne vještine, a zarađuje više od Ijekara: Radim posao koji niko ne želi za 13.000 € mjesečno (Video)

Kori Rockwell, 38-godišnjakinja koja ranije nije imala formalno obrazovanje ni posebne vještine, sada se može pohvaliti godišnjim prihodom od 160.000 dolara kao rudarka, što je iznenađujuće više od prihoda mnogih mladih liječnika.

Nakon razdoblja osjećaja izgubljenosti i zatvorenosti, Kori je iskusila preokret kada je dobila priliku raditi kao rudarka. Iako nije imala prethodnog iskustva ili obrazovanja u ovom području, Kori je postigla veliki financijski uspjeh radeći naporne poslove u rudniku, što je dokumentirala i na platformi TikTok.

Njena odluka da napusti uzbudljiv život u Los Angelesu za posao u udaljenom gradu u Nevadi, udaljenom 1000 kilometara, pokazala se ključnom za njezinu novu karijeru. Kao osoba odgovorna za detoniranje ekspl0ziva u rudniku, Kori zarađuje osnovicu od 37 USD po satu, uz mogućnost dodatnog bonusa do 30 USD po satu, što je dovelo do njenog impresivnog godišnjeg prihoda.

Unatoč financijskim prednostima, posao rudara je izrazito zahtjevan i 0pasan, s rizicima poput vruće vode koja šiklja iz zidova i padajućih krhotina. Kori radi u zahtjevnim 12-satnim smjenama naizmjenično svaki tjedan, što je fizički, psihički i emocionalno iscrpljujuće iskustvo.

Kada se vraća kući, Kori je često potpuno iscrpljena te bez problema može spavati i do 20 sati kako bi se oporavila od napornog dana u rudniku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *