Dodajte 1 tajni sastojak u ćufte i više se nikad neće raspasti: Od sad ćete uvijek koristiti 0vaj trik

Dodajte 1 tajni sastojak u ćufte i više se nikad neće raspasti: Od sad ćete uvijek koristiti 0vaj trik

Pored sarme i jela s roštilja, ćufte su definitivno jedno od najomiljenijih jela od mlevenog mesa u našoj domaćoj kuhinji. Ćufte se mogu poslužiti s raznim prilozima, a mnogi smatraju da su najbolje uz pire krompir.

Iako su veoma popularne, mnoge domaćice, posebno one s manje iskustva, izbegavaju pripremu ovog jela zbog straha da će se ćufte raspasti i time uništiti obrok. Međutim, postoji jednostavan recept koji garantuje uspeh i omogućava vam da uživate u ovom sočnom jelu kad god poželite.

Potrebni sastojci će vam biti: 300 g mlevenog mesa, 1 kriška hleba natopljena u mleku, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, Sveži peršunov list, 1 jaje, So, biber, začini po ukusu, 1 kašičica aleve paprike

Za sos ćete nabaviti: 1 kašika ulja, 1 kašika brašna, 200 ml kuvanog paradajza (pasiranog paradajza), Malo kečapa po ukusu

U velikoj činiji pomešajte mleveno meso (preporučuje se da se samelje dva puta) sa oceđenom koricom hleba natopljenom u mleku, umućenim jajetom, sitno iseckanim crnim lukom, belim lukom, seckanim peršunom, solju, biberom, alevom paprikom i ostalim začinima po ukusu, te dobro izmešajte rukama dok smesa ne postane homogena.

Oblikujte male ćufte od smese mesa i ondaa zagrijte dublju tavu ili šerpu s malo ulja, te pržite ćufte sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđe. Vadite ih iz tiganja i stavljajte na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Za sos, na preostalom ulju propržite kašiku brašna dok ne postane svetlo smeđe boje i onda dodajte kuvani paradajz (pasirani paradajz) i malo kečapa. Ako je sos previše gust, dodajte malo vode da ga razredite, te začinite sos po ukusu (ako je previše kiseo, dodajte malo šećera).

Vratite pržene ćufte u sos, lagano promešajte i kuvajte na laganoj vatri još nekoliko minuta kako bi se ćufte dobro prožele sa sosom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *