Meso iz zamrzivača ostavite da stoji ili ga potopite u v0du? Svi smo pogrešno radili jer je jedan način pravilan

Meso iz zamrzivača ostavite da stoji ili ga potopite u v0du? Svi smo pogrešno radili jer je jedan način pravilan

Stavljanje zamrznutog mesa direktno na kuhinjski pult nije najbolji način odmrzavanja, a iako svježe meso predstavlja idealan izbor, često se koristi zamrznuto meso koje zahtijeva pažljivo odmrzavanje kako bi se spriječio rast bakterija.

Bakterije se ne razmnožavaju na temperaturama ispod 4°C, ali kad je meso izloženo sobnoj temperaturi, može postati pogodno tlo za njihov razvoj, pa se preporučuje da meso ili bilo koja druga hrana ne stoje na sobnoj temperaturi duže od dva sata.

Mnogi ljudi odmrzavaju meso u vodi, bilo toploj ili hladnoj, a topla voda nije preporučljiva jer može djelomično skuhati vanjske slojeve mesa. Bolje je koristiti hladnu vodu, ali paziti da voda ne dolazi u izravan kontakt s mesom, dok vodu treba mijenjati svakih 30 minuta dok se meso potpuno ne odmrzne.

Mikrovalna pećnica s funkcijom odmrzavanja može biti brža alternativa, ali idealno je ostaviti meso da se postupno odmrzava u hladnjaku. Ovaj proces može potrajati do 24 sata, ali je sigurniji i omogućava ravnomjerno odmrzavanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *