Hladi bolje od klime: Uradite 0vo svaku noć prije spavanja - Više vam nikada neće biti vruće u stanu

Hladi bolje od klime: Uradite 0vo svaku noć prije spavanja – Više vam nikada neće biti vruće u stanu

Klima uređaj u posljednje vrijeme je postao neko standardni dio opreme u domaćinstvu a e i teško da se zamisli ljeto bez njih, a u tropskim danima se oslanjamo na najbrži i efikasniji način rashlađivanja, pa i često zaboravljamo na trikove koji mogu da budu korisni.

Danas ćemo da vam predstavimo neke trikove za koje se smatra da vam mogu pomoći ukoliko nemate klima uređaje ili ako želite da se lijepo rashladite.

Hlađenje čarapa u frižideru: Pored toga što vam možda zvuči kao neobična stvar, ovo vam može da bude zaista učinkovito, a do sada se pokazalo da hlađenje stopala može da vam pomogne u smanjenju tjelesne temperature, pa možete da stavite u najlonsku kesu čiste čarape u frižider prije spavanja i da ih onda obučete.

Bitna stvar je održavanje hidratacije jer se dosta tekućine gubi tokom ljeta, a pored vode konzumirajte i voće i povrće sa dosta vode kao što je lubenica ili krastavci, te dinja.

Preko ljeta koristite i adekvatnu posteljinu od laganih materijala ao to je lan ili svila, te Pamuk. Također napunite flašu sa vodom i stavite u zamrzivač, a onda je prebacite u blizini mjesta gdje spavate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *