Ako brojke na aparatu pređu 0vu granicu, sljedeće namirnice su prva pomoć za visok pritisak

Ako brojke na aparatu pređu 0vu granicu, sljedeće namirnice su prva pomoć za visok pritisak

Visoki tlak postaje sve češći među mlađom populacijom, što je promjena u odnosu na ranije uvjerenje da je to stanje koje najviše pogađa starije osobe, a glavni uzroci ovog trenda su moderni način života koji uključuje nedovoljno fizičke aktivnosti i loše prehrambene navike. Uz to, raste i rizik od srčanih pr0blema kod mlađih ljudi.

Evo nekoliko savjeta za prirodno snižavanje visokog krvnog tlaka: Pravilna ishrana: Uvrstite u svoju ishranu namirnice bogate kalijem i magnezijem, što može značajno pomoći u smanjenju visokog krvnog tlaka.

Namirnice za snižavanje tlaka uključuju agrume poput grejpfruta, naranči i limuna, masne ribe kao što je losos, lisnato povrće poput blitve i špinata, sjemenke bundeve, chia i lana, mahunarke poput pasulja i sočiva, bobice kao što su jagode, borovnice i maline, cjelovite žitarice poput amaranta, orašaste plodove poput pistacija, raznovrsno povrće kao što su šargarepa, celer, paradajz i brokula, mliječne proizvode kao što je grčki jogurt, te bilje i začine kao što su šafran, limunska trava, crni kim, ginseng, cimet, kardamom, bosiljak, đumbir te cvekla i sok od cvekle.

Biljni čajevi poput kamilice, lavande, ruže i hibiskusa poznati su po svojim relaksirajućim svojstvima i sposobnosti snižavanja tlaka.

Zdrav način života: Redovita fizička aktivnost poput hodanja ili vježbanja može značajno poboljšati zdravlje srca i sniziti tlak. Također je važno smanjiti unos natrija (sol), ograničiti konzumaciju alk0h0la i kofeina te izbjegavati duha’nske proizvode, budući da nikotin može privremeno povećati tlak.

Ako primijetite česte slučajeve visokog tlaka, važno je konzultirati se sa svojim liječnikom kako bi se utvrdio uzrok i preporučio najbolji tretman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *