Preporuka nutricionista: Svakog jutra popijte čašu 0vog napitka i naslage na st0maku će početi da nestaju

Preporuka nutricionista: Svakog jutra popijte čašu 0vog napitka i naslage na st0maku će početi da nestaju

Evo jednostavnog recepta za zdravi koktel koji se preporučuje kao zamjena za doručak, a potrebni sastojci su: 6 suhih šljiva, 100 ml prokuhane vode, 2 supene kašike ovsenih pahuljica, 1 kašičica samljevenog lanenog sjemena, 1 kašičica kakaoa, 300 ml kefira

Priprema: Šljive: Prelijte suhe šljive sa 100 ml prokuhane vode, poklopite i ostavite da odstoje 10 minuta, a onda u činiji pomiješajte ovsene pahuljice, samljeveno laneno sjeme i kakao, te dodajte 300 ml kefira i dobro promiješajte.

Nakon što su šljive odstajale, sitno ih isjeckajte i dodajte u smjesu s ovsenim pahuljicama, te ostavite smjesu u frižideru preko noći.

Popijte koktel na prazan stomak ujutro, a sa redovitom konzumacijom ovog napitka tijekom mjeseca možete očekivati gubitak od 3 do 5 kilograma, posebno u predjelu stomaka i osim potencijalnog mršavljenja, ovaj napitak može doprinijeti i poboljšanju izgleda kože te jačanju kose i noktiju.

Ovaj jednostavan koktel ne samo da može pomoći u smanjenju težine već i pružiti vašem tijelu korisne nutrijente za opću dobrobit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *