Samo kvasac, malo meda i cijelu noć spavam sa otvorenim prozorom: Najbolje rješenje za komarce - bolje i od hemije

Samo kvasac, malo meda i cijelu noć spavam sa otvorenim prozorom: Najbolje rješenje za komarce – bolje i od hemije

Kvasac je sastojak čija se upotreba često svodi na kulinarske svrhe poput pripreme kruha ili tijesta, no njegov potencijal seže i dalje od toga. Evo kako kvasac može biti koristan u različitim neočekivanim ulogama:

Zamka za komarce: Kombinacija smeđeg šećera, vode i kvasca može poslužiti kao efikasna zamka za komarce. Kvasac oslobađa ugljični dioksid i stvara toplinu tijekom fermentacije, što privlači komarce. Postavite ovu zamku na terase ili u dvorišta kako biste smanjili njihovu prisutnost.

Maska za njegu kože: Maska od kvasca može biti iznenađujuće korisna za njegu kože. Pomiješajte pola kockice kvasca s malo mlijeka i nanesite na lice. Ostavite da djeluje 20-30 minuta prije ispiranja vodom. Kvasac pomaže u smanjenju upala i čisti kožu od bakterija, što može poboljšati opće stanje kože.

Kućni enzimski čistač: Smjesa kvasca, smeđeg šećera i vode može se koristiti kao kućni enzimski čistač. Ostavite smjesu da fermentira 14 dana, povremeno je protresajući. Nakon toga, filtrirajte tekućinu i pomiješajte čvrsti dio s sodom bikarbonom, a ova mješavina je izvrstan prirodni čistač za odvode, sudopere i druge površine u kući.

Protuotrov za mrave: Kvasac može poslužiti kao prirodni način za borbu protiv mrava. Postavite smjesu kvasca i smeđeg šećera na mjesta gdje se mravi najčešće pojavljuju, a kvasac će ih privući, a smjesa će ih eliminirati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *