Krompir sadim tek u junu i moj je urod duplo veći od susjedovog: Uradite tako i krompir će biti ogroman i zdrav

Krompir sadim tek u junu i moj je urod duplo veći od susjedovog: Uradite tako i krompir će biti ogroman i zdrav

Danas smo odlučili da vam prepričamo iskustvo od jednog čovjeka koji se bavi sa uzgojem krompira, a koji je odlučio da podijeli svoje savjete koje možete pročitati u nastavku. Godinama se moja obitelj bavi uzgojem krumpira, ali ja sam se slučajno prije nekoliko godina počeo baviti ovom metodom koja je postala moj izbor, a početak sadnje krumpira za mene započinje u lipnju i srpnju, a berba traje sve do prosinca.

Ova nekonvencionalna metoda uzgoja krumpira koristi sijeno kao glavni medij, eliminirajući potrebu za gnojivima i redovitim okopavanjem tla, a krumpir se direktno proklija u sijenu ili se postavlja na krevet od sijena s dodatnim slojevima odozgo.

Sijeno pruža sve potrebne hranjive sastojke, što čini ovu metodu iznimno ekonomičnom i praktičnom, dok se prednost daje rastresitom i dobro dreniranom tlu, što doprinosi brzom i zdravom rastu krumpira.

Da bih unaprijedio iskustvo čitatelja, u Milanu sam dodao sloj kartona na netaknutu zemlju kako bih ograničio rast korova i trave. Dodao sam slojeve sijena i osigurao dovoljno vlažnost i pokrivenost za optimalan rast.

Jedna visoka hrpa sijena omogućuje sadnju krumpira čak i na ograničenom prostoru u vrtu, čime se maksimalno iskorištava prostor. Ubrzo nakon što sam u prosincu pobrao krumpire, bio sam oduševljen njihovim izgledom i čvrstoćom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *