Istina o voćnim sokovima: Sadrže skrivene 0pasnosti za zdravlje - otkriveni detalji

Istina o voćnim sokovima: Sadrže skrivene 0pasnosti za zdravlje – otkriveni detalji

Voćni sokovi često se smatraju zdravim napicima, ali to nije uvijek slučaj, iako mnogi ljudi vide voćne sokove kao korisnu opciju za ishranu, određene vrste mogu neprimjetno povećavati razinu šećera i doprinijeti povećanju tjelesne težine.

Postoji posebna vrsta voćnog soka koju je preporučljivo izbjegavati, posebno ako se konzumira svakodnevno, kako bi se izbjegli nepoželjni skokovi šećera i očuvala zdrava tjelesna težina.

Džesi Fejder, poznati trener i dijetetičar, upozorava na određenu vrstu voćnog soka koju treba eliminirati iz svakodnevne prehrane zbog negativnog utjecaja na tjelesnu težinu i razinu šećera. On posebno ističe sokove s umjetnim aromama, koji su često prepuni šećera, kao one koje treba izbjegavati.

U širokom spektru voćnih sokova, koji uključuju sve od klasičnih narančinih i jabučnih sokova do egzotičnih mješavina, često se promoviraju kao jednostavan način za unos vitamina i osvježenje, ali važno stvar za napomenuti jeste da svi sokovi nisu jednako korisni. Neki sokovi, bogati dodanim šećerima i bez vlakana, mogu uzrokovati nagli porast šećera i potencijalno doprinijeti debljanju.

“Voćni sokovi s dodanim umjetnim aromama i visokim udjelom šećera su najproblematičniji jer oni mogu izazvati debljanje i značajne skokove šećera. Takvi sokovi obično uključuju voćne napitke, limunade, egzotične mješavine i voćne koktele, a ovi proizvodi često sadrže malo pravog voća, ako ga uopće sadrže”, objašnjava Fejder.

Fejder dodaje da su ovi sokovi puni umjetnih boja, sastojaka, šećera i kalorija i takvi proizvodi ne samo da mogu podići razinu šećera, već mogu dovesti i do postupnog debljanja ako se konzumiraju redovito.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *