Uzmite dvije tablete i rublje je kao novo - žuti premaz i mrlje će nestati

Uzmite dvije tablete i rublje je kao novo – žuti premaz i mrlje će nestati

Vaša garderoba i zavjese mogu izgubiti svoj sjaj tijekom vremena, ali postoji nekoliko prirodnih načina kako im vratiti svjetlinu i čistoću.

Izbjeljivanje odjeće s aspirinom: Stavite šaku aspirina u bubanj perilice zajedno s prljavom odjećom, Dodajte malo deterdženta za rublje po želji i odaberite kraći ciklus pranja, Aspirin će pomoći u uklanjanju neuglednih žutih mrlja i vratiti svjetliju boju odjeće.

Čišćenje zavjesa s sodom bikarbonom: Stavite bijele zavjese u bubanj perilice i dodajte pola šalice sode bikarbone, Dodajte preporučenu količinu deterdženta za rublje i pokrenite ciklus pranja na 40°C, Nakon pranja, objesite zavjese da se suše prirodno kako bi se boja osjetno poboljšala.

Potapanje zavjesa s limunskom kiselinom: Ako zavjese postanu žute ili sive, možete ih potopiti u sudoperu s vodom i vrećicom limunske kiseline, Dodajte malo sredstva za pranje posuđa za tvrdokorne mrlje prije pranja u perilici na 40°C.

Prašak za pecivo i aspirin za zavjese: Uklonite prašinu s zavjesa i stavite ih u perilicu rublja, Stavite aspirin i prašak za pecivo u pretinac za deterdžent, Dodajte obični deterdžent i pokrenite ciklus pranja na 30°C.

S ovim jednostavnim trikovima možete vratiti sjaj i čistoću svojoj odjeći i zavjesama, koristeći prirodne sastojke koji su dostupni u većini domova. Ovi postupci su učinkoviti i pomažu u očuvanju bijele boje tkanina, čineći ih svježim i privlačnim kao prvog dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *