Kinezi ga piju na prazan stomak odmah poslije buđenja: Ništa ne košta, nikome ne šteti, a "dušu dalo" za zdravlje

Kinezi ga piju na prazan stomak odmah poslije buđenja: Ništa ne košta, nikome ne šteti, a “dušu dalo” za zdravlje

Kineski jutarnji ritual ispijanja tople vode na prazan želudac duboko je ukorijenjen u njihovoj kulturi i tradicionalnoj medicini, s naglaskom na dugovječnost i opće zdravlje. Evo kako izgleda ovaj ritual i koje su vjerovanja o njegovim dobrobitima:

Jutarnja praksa ispijanja tople vode: Kinezi prakticiraju ispijanje tople vode odmah nakon buđenja, prije bilo kakvog drugog unosa hrane ili pića, a ova praksa nije samo ritual, već se smatra esencijalnom za pripremu tijela za početak dana.

Zdravstvene dobrobiti: Prema kineskoj tradicionalnoj medicini, ispijanje tople vode na prazan želudac potiče crijevnu pokretljivost i potpomaže eliminaciju toksina iz tijela, također se vjeruje da ubrzava metabolizam za 30-40 posto, što može biti korisno za mršavljenje.

Poboljšanje probave: Topla voda pomaže u proizvodnji probavnih enzima i olakšava proces probave, što može smanjiti nadutost i zatvor.

Podrška imunološkom sustavu: Redovito ispijanje tople vode može pružiti zaštitu od štetnih virusa i bakterija, jačajući imunološki sustav.

Smanjenje stresa i poboljšanje sna: Topla voda može smanjiti stres, opustiti tijelo i um te olakšati proces usnivanja i to također može poboljšati opću kvalitetu sna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *