Sve mrlje na odjeći možete ukloniti jednim proizvodom, a mi ga imamo u svojim domovima – Nikada nećete zaboraviti

Sve mrlje na odjeći možete ukloniti jednim proizvodom, a mi ga imamo u svojim domovima – Nikada nećete zaboraviti

Proljeće je vrijeme kada se posvećujemo čišćenju domova i dvorišta, što znači da možete temeljito očistiti svoj prostor, a ako ste naišli na tvrdokorne mrlje na odjeći koje se teško uklanjaju, ne brinite, imamo za vas jednostavan trik.

Stručnjaci za čišćenje preporučuju korištenje octa s alkoholom za uklanjanje mrlja od deterdženta koje ostaju na odjeći. Kada je perilica preopterećena, deterdžent se može neispravno isprati, što dovodi do neželjenih bijelih ili plavih tragova, voskastih pruga ili ukrućivanja tkanine, no ove mrlje nije nemoguće ukloniti.

Pomiješajte jednu šalicu octa s četvrtinom šalice vode u sudoperu, uronite odjeću u smjesu i nježno trljajte tkanine kako biste efikasno uklonili ostatke deterdženta,  a samo ostavite odjeću da se namoči oko sat vremena prije nego je operete u perilici.

Kada je riječ o madracima, oni su skloni privlačenju prljavštine i prašine te stvaranju idealnog okruženja za razvoj gljivica i plijesni zbog prirodnih tjelesnih tekućina poput znoja i kožnih ulja. Čišćenje madraca je ne samo higijensko pitanje već i važno za opću dobrobit, dok žute mrlje na madracima mogu biti uzrokovane različitim faktorima poput sebuma s kože, jedenja u krevetu ili nezgoda s tekućinama.

Za uklanjanje žutih mrlja s madraca, preporučuje se upotreba sode bikarbone, napravite smjesu vode, soli i sode bikarbone, nanesite na zamrljano područje, ostavite da djeluje oko 30 minuta, a zatim nježno obrišite vlažnim ručnikom i bitno je temeljito očistiti cijeli madrac kako biste spriječili razvoj plijesni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *