Zbog jedne greške boIi i nastaju pIikovi: Ako izg0rite na suncu, 0va dva sastojka su spas, ali samo ako ih 0vako mažete

Zbog jedne greške boIi i nastaju pIikovi: Ako izg0rite na suncu, 0va dva sastojka su spas, ali samo ako ih 0vako mažete

Prekomjerno izlaganje suncu može donijeti više problema nego koristi, uključujući bolne opekotine. Umjesto željene preplanule boje, možete završiti s crvenilom, svrabom i peckanjem kože. Ako želite izbjeći takve neugodnosti vrlo je važno pridržavati se određenih savjeta za zaštitu kože od sunca.

Najbolji način da se izbjegnu 0pekotine je prevencija, a evo nekoliko ključnih savjeta:

Izbjegavajte sunčanje u najintenzivnijim satima**: Od 11 do 16 sati, UV zraci su najjači. Umjesto toga, provodite vrijeme u hladu ili u zatvorenom prostoru.

Nosite zaštitnu odjeću: Široki šeširi, naočale za sunce i lagana, duga odjeća pružaju dodatnu zaštitu od sunca i ono njvažnije je da koristite kremu za sunce.

Ako već imate 0pekotine od sunca, važno je pravilno tretirati kožu kako biste ublažili b0l i spriječili daljnja oštećenja, a evo i nekoliko savjeta dermatologa za tretman 0pečene kože:

Rashlađivanje kože: Odmah nakon što primijetite 0pekotine, koristite hladne obloge ili se kratko istuširajte hladnom vodom kako biste smanjili temperaturu kože i ublažili bol.

Aloe Vera: Gel od aloe vere može pomoći u smirivanju kože i smanjenju upale, a nanesite ga nježno na 0pekotine nekoliko puta dnevno.

Kokosovo ulje: Kokosovo ulje može pomoći u hidrataciji kože, ali ga koristite tek nakon što se koža malo smiri, kako biste izbjegli zadržavanje topline.

Dodatni savjeti uključuju pijenje puno vode za hidrataciju, izbjegavanje dodatnog izlaganja suncu dok se koža oporavlja te nošenje mekane odjeće koja neće iritirati 0pečenu kožu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *