Trik za čišćenje prljave i žute električne utičnice (i da godinama izgleda kao nova)


Najbolja metoda za učinkovito čišćenje prljave električne utičnice je koristiti suhu krpu ili pamučnu tkaninu koja je meka i potpuno suha, a ovo je važno kako biste izbjegli bilo kakvu opasnost od kombinacije struje i vode. S obzirom na to da je voda isključena kao opcija za čišćenje, treba izbjegavati i upotrebu alkohola.

Kad je ladica posebno zaprljana ili ima mrlje od prstiju, može biti potrebno koristiti dodatne tehnike, a neki preporučuju upotrebu sode bikarbone: napravite pastu od sode bikarbone i vode te je nanesite na rubove ladice. Pažljivo ribajte spužvom, a zatim temeljito obrišite suhom krpom.

Ako je ladica ozbiljno zaprljana ili požutjela, možete koristiti bijeli ocat, samo uronite pamučnu vatu u ocat, nježno nanesite na površinu utičnice, a zatim obrišite suhom krpom.

Za obnovu originalnog sjaja ladice, neki koriste neobičan trik s krumpirom i polovicu krumpira prepolovite i nježno protrljajte unutarnjom stranom po rubovima ladice, dok ćete vidjeti da sok od krumpira pomaže u uklanjanju tvrdokornih mrlja.

Važno je uvijek isključiti napajanje prije čišćenja utičnice kako biste izbjegli nezgode, uvodeći ove mjere opreza, možete osigurati da vaša električna utičnica uvijek izgleda čisto i sigurno.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *