Nisam vjerovao, ali zaista je istina: Sa samo 3 kašike taloga od kafe možete učiniti da sve orhideje procvjetaju


Ovaj članak pruža detaljnu tehniku koja će osigurati obilno cvjetanje vaših orhideja i produžiti trajanje njihovih cvjetova. Vaše orhideje će postati ne samo izvor ponosa već i divljenja u vašem domu.

Za pripremu ovog gnojiva, trebat će vam talog od kave, voda dovedena do vrenja te soda bikarbona, a kafa je bogata mineralima i organskim tvarima koje pružaju esencijalnu hranu orhidejama, uključujući dušik, kalij i fosfor.

Ako ste prethodno koristili previše kemijskih gnojiva, soda bikarbona može pomoći u balansiranju pH razine u posudi za orhideje, smanjujući kiselost i poboljšavajući njihovu otpornost.

Ovaj prirodni pesticid također može zaštititi vaše orhideje od insekata i bolesti, također se može koristiti za čišćenje lišća, poboljšavajući proces fotosinteze, dok je češnjak  također koristan za orhideje, pružajući podršku i produljenje faze cvatnje. Sada je ostalo na vama samo da probate ovaj trik i da date šansu organskoj prihrani koja vam može pomoći kod cvjetanja orhideja u budućem periodu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *