Trik da rashladite automobil u jednoj minuti: Ne morate paliti motor ili klima uređaj

Trik da rashladite automobil u jednoj minuti: Ne morate paliti motor ili klima uređaj

U nekoliko minuta, bez ikakvog napora, možete značajno sniziti temperaturu unutar vrućeg automobila za deset Celzijevih stupnjeva pomoću jednostavne japanske tehnike, a sve ovo može postići bez trošenja goriva.

Kada se vratite u automobil nakon što je bio parkiran na suncu, vjerojatno ćete osjetiti neugodnu vrućinu, a prema informacijama N1 Beograd, temperatura u takvom automobilu može doseći i do 60 stupnjeva Celzijusa.

Najbolji način za izbjegavanje toga je parkirati automobil u zasjenjenom ili zaštićenom području od izravne sunčeve svjetlosti, iako to nije uvijek moguće. Kako bi se suočili s ekstremnom vrućinom, preporučuje se korištenje suncobrana, zatamnjivanje stakala ili njihovo lagano spuštanje kako bi se ublažio osjećaj vrućine unutar vozila, koje može podsjećati na pećnicu.

Srećom, postoji jednostavna tehnika koja može brzo sniziti temperaturu unutar automobila za deset Celzijevih stupnjeva u roku od jedne minute, bez potrebe za uključivanjem klime ili paljenjem motora.

Japanski trik, poznat po svojoj učinkovitosti, podrazumijeva spuštanje prozora s jedne strane automobila i redovito otvaranje i zatvaranje vrata s druge strane, bilo vozačeve ili suvozačeve strane.

Kako ističe Jutarnji.hr, ovaj jednostavan postupak stvara snažan protok zraka unutar vozila, poboljšavajući cirkulaciju svježeg zraka i uklanjajući vrući i vlažni zrak iz putničke kabine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *