Uzmite dvije tablete i veš će biti kao nov: Žuti premaz i mrlje će nestati

Uzmite dvije tablete i veš će biti kao nov: Žuti premaz i mrlje će nestati

Jeste li ikada primijetili kako vaša bijela odjeća postupno blijedi s vremenom, od netaknute bjeline do mutne sive boje? Svako pranje smanjuje njezinu živost, otkrivajući neugledne žute mrlje ispod pazuha.

Ako ste isprobali različite metode, ali bez željenih rezultata, ne očajavajte, a postoji jednostavan trik koji će obnoviti sjaj vaše bijele odjeće i ručnika.

Genius Portal nudi korisne smjernice kako biste vratili sjaj vašoj odjeći: Jednostavno dodajte šaku aspirina u bubanj perilice zajedno s prljavom odjećom i malo deterdženta po vašem izboru, a odaberite kraći ciklus pranja i aspirin će ukloniti neugledne žute mrlje i vratiti vašu odjeću u svježu bijelu boju.

Prednosti korištenja aspirina za pranje su mnogobrojne, uključujući njegova izbjeljujuća svojstva, umjesto da bacate istekle tablete aspirina, možete ih iskoristiti kao prirodni izbjeljivač za svoje rublje.

Ako želite osvježiti svoje bijele zavjese, ovdje je još jedan trik: koristite sodu bikarbonu. Stavite bijele zavjese u bubanj perilice, dodajte pola šalice sode bikarbone i preporučenu količinu deterdženta i operite na temperaturi od 40°C i objesite ih da se suše, a soda bikarbona će pomoći u vraćanju njihove izvorne boje.

Za zavjese koje su postale žute ili sive, možete koristiti i limunsku kiselinu, potopite ih u sudoper s vodom i dodajte malo sredstva za pranje posuđa prije pranja.

Kombinacija praška za pecivo i aspirina također je učinkovita za čišćenje zavjesa, stavite ih u perilicu rublja s ovom smjesom i običnim deterdžentom, nakon što završite postupak čišćenja, vaše zavjese će ne samo mirisati svježe, već će i izgledati kao novo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *