Gajim paprika u saksiji i urod moram davit komšijama koliko ga ima: Naučite 0vaj jeftini vitaminski trik

Gajim paprika u saksiji i urod moram davit komšijama koliko ga ima: Naučite 0vaj jeftini vitaminski trik

Okus i miris domaće paprike značajno se razlikuju od onih koje možete pronaći u supermarketima, a sada je moguće uzgajati svoje paprike bez potrebe za kupovinom sjemena.

Praćenjem YouTube kanala Cantinho de casa, dobit ćete korisne savjete i praktične smjernice koje će vam sigurno poboljšati vještine uzgoja paprike, dok je ovo vjerojatno najjednostavniji način da uzgajate vlastite paprike.

Možete uzgajati svoj balkonski vrt uz pomoć lončanica i uživati u obilnom urodu čak i ako imate ograničen prostor,  a za ovaj recept potrebna vam je jedna paprika, dok je vitamin B kompleks koji je poznat po svojoj ključnoj ulozi u podršci općeg zdravlja i dobrobiti.

Evo kako možete započeti: Papriku narežite na ploške i uklonite sjemenke, Pripremite odgovarajuće posude i napunite ih supstratom namijenjenim za uzgoj presadnica, Napravite male udubine u supstratu i stavite sjeme paprike u svaku udubinu.

Zatim dodajte smrvljenu kapsulu vitamina B kompleksa, vitamini B su ključni u ranim fazama rasta biljaka, pokrijte sjeme tankim slojem supstrata, upotrijebite prskalicu kako biste nježno navlažili supstrat.

Da biste stvorili optimalne uvjete za klijanje, prekrijte posudu folijom za hranu, nakon otprilike deset dana, primijetit ćete da sjeme počinje klijati, a kako biljka raste, možete ukloniti foliju i postaviti vrh plastične boce kao zaštitnu barijeru.

Mlade biljke redovito zalijevajte i prihranjujte odgovarajućim gnojivom. Možete koristiti koru od banane narezanu na manje komadiće kao prirodno gnojivo i kada prođe otprilike 60 dana, možete početi s berbom svojih paprike, a sada pogledajte priloženi video za dodatne informacije i proširite svoje znanje o uzgoju paprike kod kuće na linku OVDJE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *