Kako ukloniti ustajali miris iz kuće za samo 3 minute: Sve će mirisati na čisto i svježe baš kao u apoteci

Kako ukloniti ustajali miris iz kuće za samo 3 minute: Sve će mirisati na čisto i svježe baš kao u apoteci

Postizanje stalno ugodne arome u vašem domu može biti izazov, naročito ako kuhanje ili kućni ljubimci često stvaraju neugodne mirise, problemi s mirisima mogu dolaziti iz različitih izvora kao što su kanta za smeće, sudoper ili cipele ostavljene u hodniku.

Srećom, postoje prirodni načini za osvježavanje zraka, bez potrebe za sintetičkim sprejevima koji su često puni kemikalija, prvi korak u postizanju svježeg zraka u vašem domu je redovno provjetravanje.

Otvorite prozore nekoliko puta dnevno kako bi svjež zrak mogao ući i očistiti prostor, čak i tokom zimskih mjeseci, kratko otvaranje prozora može značajno poboljšati kvalitetu zraka.

Također kuhanje aromatičnih sastojaka na štednjaku može biti vrlo učinkovito, pomiješajte začine poput cimeta, klinčića, muškatnog oraščića i vanilije s korom citrusa, poput limuna, naranče ili grejpa u loncu s vodom.

Ostavite ovu smjesu da lagano kuha, što će ispuniti prostor ugodnim mirisom, a da biste smanjili neugodne mirise iz kante za smeće, pospite dno kante naribanim korama citrusa prije nego što stavite novi sloj smeća, dok vam ovaj jednostavan trik može značajno poboljšati miris.

Soda bikarbona je poznata po svojoj sposobnosti da neutralizira mirise, možete je koristiti kao prirodni osvježivač zraka, pomiješajte jednu šalicu sode bikarbone s korom limuna i stavite u staklenku s probušenim poklopcem, soda bikarbona će upiti neugodne mirise, dok limunova kora dodaje svjež citrusni miris.

Ovu staklenku možete postaviti u prostorije gdje se zadržavaju neugodni mirisi, također, za osvježavanje tepiha, pospite sodu bikarbonu na tepih nekoliko sati prije usisavanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *