Kako očistiti fleke s dušeka: Ako mislite da mu nema pomoći, isprobajte caku baka Mare, biće kao nov

Kako očistiti fleke s dušeka: Ako mislite da mu nema pomoći, isprobajte caku baka Mare, biće kao nov

Da biste osvježili i uklonili mrlje s madraca koristeći uobičajene kućne sastojke, možete postići čistu i udobnu površinu za spavanje, a mrlje od znoja, prolivenih tekućina i šminke često uzrokuju neugodne naslage koje mogu oštetiti površinu madraca.

Čak i novi madraci nisu zaštićeni od ovih mrlja, osobito u kućama s malom djecom koja često prave nered, snalažljive domaćice uvijek traže učinkovite načine za uklanjanje tvrdokornih mrlja na madracima, kako bi izbjegle skupe profesionalne usluge čišćenja.

Priprema smjese: Pomiješajte jednu jušnu žlicu deterdženta u prahu, dvije jušne žlice sode bikarbone, jednu jušnu žlicu paste za zube i četiri žlice 3% vodikovog peroksida, a ovu mješavinu dodajte u vruću, prokuhanu vodu, dok će smjesa stvoriti snažno sredstvo za čišćenje koje može ukloniti čak i najtvrdokornije mrlje.

Namočite ručnik u pripremljenu smjesu i stavite ga na zahvaćeno područje madraca, a umjesto da koristite glačalo direktno, prekrivač ručnikom i glačalom klizite u kružnom uzorku preko ručnika dok mrlja ne nestane.

Ako je potrebno, ponovite postupak za sve preostale mrlje, glačalo se koristi kao pomoćni alat za proces čišćenja, a ne kao sredstvo za direktno čišćenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *