0vo su 0pasni znakovi da su vam h0rmoni potpuno poremećeni: Ako ih primijetite idite doktoru dok nije kasno

0vo su 0pasni znakovi da su vam h0rmoni potpuno poremećeni: Ako ih primijetite idite doktoru dok nije kasno

Estrogen i progesteron su dva ključna hormona koji se ciklički proizvode u ženskom tijelu, a oni imaju važnu ulogu u regulaciji ciklusa, trudnoće i različitih drugih funkcija i aktivnosti, osim toga, ovi hormoni utječu na mnoge druge tjelesne sustave.

Endokrine žlijezde i njihova funkcija – Hormoni se proizvode u nekoliko endokrinih žlijezda: hipofizi, pinealnoj žlijezdi, nadbubrežnim žlijezdama, štitnjači, gušterači i jajnicima, a njihov utjecaj se ogleda u regulaciji metaboličkih procesa, reproduktivnih funkcija i mentalnog stanja.

Neravnoteža hormona može uzrokovati različite simptome, uključujući simptome: Iznenadnu pojavu akni, Česte glavobolje, Nesanica, Povećano znojenje, Kontinuirani osjećaj umora, Nagla promjena tjelesne mase, Gubitak kose, Problemi s probavom, Kontrola gladi, Problemi s pamćenjem

Hormonska neravnoteža može biti posljedica različitih čimbenika, uključujući: Životne faze kao što su pubertet, predmen0pauza i men0pauza Lijekovi: Dugotrajna upotreba hormonskih k0ntraceptiva ili bolesti kao što su dijabetes, poremećaji štitnjače. Vrlo bitan je i način života i kada imate stres, loša prehrana, nedostatak tjelesne aktivnosti. Dodatni faktori koji su za razmatranje jeste utjecaj okoliša kao što su toksini iz plastike i neke biljke koje mogu imitirati estrogen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *