Poprskajte 0vo na wc dasku i zablistaće kao nova: Žute mrlje i prljavština će nestati odmah

Poprskajte 0vo na wc dasku i zablistaće kao nova: Žute mrlje i prljavština će nestati odmah

Ako vaša WC daska izgleda neugledno zbog promjene boje iz bijele u žutu, ne brinite, a održavanje njene čistoće može biti jednostavno uz pravilan pristup i ovdje su efikasne metode za vraćanje sjaja vašoj WC dasci:

Izbjeljivač je odličan za dezinfekciju i vraćanje bijele boje WC dasci, ulijte četvrtinu čaše izbjeljivača ispod ruba WC školjke, a ako izbjeljivač slučajno dospije na WC dasku, odmah obrišite. Pomiješajte 1/3 preostalog izbjeljivača s vodom u kanti.

Skinite WC dasku i uronite je u ovu otopinu. Ostavite da izbjeljivač djeluje 10-15 minuta, očistite dasku čvrstom WC četkom, ribajući dok mrlje ne nestanu, ponovite postupak namakanja i ribanja ako je potrebno, nakon čišćenja, temeljito isperite vodom i osušite suhom krpom.

Napomena: Izbjeljivač je vrlo učinkovit, ali može biti agresivan za neke materijale, pa razmislite o alternativama kao što je pasta od sode bikarbone.

Nanesite antimikrobnu otopinu za čišćenje na WC dasku i pustite da djeluje 5-10 minuta, zatim obrišite vlažnom krpom. Pomiješajte četvrtinu šalice sode bikarbone s oko 50 ml tople vode kako biste dobili pastu.

Nanesite pastu na zahvaćena područja i ostavite da djeluje 10-15 minuta, koristite nježnu spužvicu ili WC četku za čišćenje, radeći kružne pokrete, nastavite nanositi pastu i trljati dok mrlje ne nestanu.

Isperite vodom i osušite površinu čistom, suhom krpom, a po potrebi, ponovno nanesite dezinfekcijsko sredstvo i obrišite navlaženom krpom, a ove metode će vam pomoći da WC daska ponovo zablista i da vaša kupaonica bude čista i svježa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *