Novak je veliki vjernik, a zbog jednog posebnog razloga nije krstio sina i kćerku: Ovo malo ko zna

Novak je veliki vjernik, a zbog jednog posebnog razloga nije krstio sina i kćerku: Ovo malo ko zna

Vrhunac karijere Novaka Đokovića, kako je sam rekao, postignut je kada je pobijedio u dva seta protiv Carlosa Alcaraza tijekom Olimpijskih igara, osiguravši tako željenu zlatnu olimpijsku medalju za svoju voljenu reprezentaciju Srbije.

Uz suprugu Jelenu, majku Veru i njihovu djecu Stefana i Taru uz sebe, najneobičniji tenisač svijeta ispraćen je burnim pljeskom publike. Među svim prisutnim članovima obitelji, njihova kći bila je duboko dirnuta očevom trijumfalnom pobjedom. A sada se njegova supruga oglasila društvenim mrežama kako bi podijelila svoju uzbudljivu objavu.

U 2023. godini odigrala se važna i puna poštovanja kad su Jelena i Novak Đoković krenuli u sveti i osobni pothvat da krste svoju voljenu djecu. Ovu privatnu ceremoniju uveličali su isključivo članovi uže obitelji i cijenjene osobe odabrane za kumove. Obred krštenja Stefana i Tare Đoković odigrao se u blizini Ostroga, gdje im je darovan blagoslov uvaženog patrijarha Porfirija.

Stefanov kum na ceremoniji krštenja preuzeo je Neven Marković, bivši nogometaš, dok je Tari kuma postala Maja Kremić, Jelenina provjerena prijateljica i direktorica Zaklade “Đoković”. Novak, nepokolebljiv u svojim vjerskim uvjerenjima, od majke Dijane dobio je objašnjenje odgođenih krštenja Stefana i Tare Đoković, kao i razloge.
Novakovi uspjesi me ispunjavaju neizmjernim osjećajem ponosa. U svijetu koji materijalnom uspjehu često pridaje veću važnost nego unutarnjem spokoju, Novak ostaje nepokolebljivo zahvalan za svoja postignuća, priznajući njihovu prolaznu i u konačnici beznačajnu prirodu. Čvrsto se drži svojih načela i uvjerenja, shvaćajući da su te kvalitete prava bit osobe i da oblikuju njen karakter. Razgovaralo se i o temi hoće li istim putem kročiti i oni koji dolaze poslije njega, o čemu mediji često pišu.
U jeku svog životnog hodočašća u Hilandar, Novak je otkrio utjehu i unutarnju snagu u svetom križu koji mu je bio povjeren. Duboka trodnevna ekspedicija ostavila je neizbrisiv trag u samoj njegovoj biti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *