Mirna ću otići: Nada Obrić plače i priča o bolesti

Mirna ću otići: Nada Obrić plače i priča o bolesti

Na neustrašiv način, Nada Obrić neustrašivo je progovorila o svom osobnom putovanju, prenoseći izazove s kojima se susrela boreći se ne s jednim, već s tri različita oblika raka. Naglasila je presudnu ulogu koju su odigrali njezini najdraži u pružanju nepokolebljive pomoći, a duboki emocionalni odjek njezine hrabre borbe ostavio je mnoge duboko pogođene, a neki su čak i zaplakali.

Preplavljuje me osjećaj goleme euforije, ali postoji li nešto ključno što previđam? Tijekom svog postojanja pobijedio sam tri različite vrste raka, od kojih je svaka ciljala na različite regije moje anatomije. Nevjerojatno je da ti karcinomi nisu međusobno međusobno potpuno nepovezani.

Moguće posljedice pada zahtijevaju najveći oprez za sve. Ipak, moj vlastiti susret s takvim incidentom pokazao se sasvim drugačijim. Nakon dijagnoze u ponedjeljak, ekspresno sam operiran svega tri dana kasnije, u četvrtak. Tijekom noći, kada se nađem kako ležim u krevetu u samoći, moj um postaje kaotični vrtlog misli. U prisustvu moje djece, koja se bore sa surovom istinom okolnosti, ima trenutaka kada postaje nejasno da li oni pružaju utjehu meni ili sam ja ta koja tješim njih.

Usred tih nepodnošljivih noći kada se sama pomisao na nastavak čini nevjerojatno zastrašujućom, javlja se neopisiva čežnja i odluka da se ustraje, bez obzira na žrtve koje su uključene. Nakon kemoterapije doživio sam značajan gubitak težine, skinuvši nevjerojatnih 45 kilograma. Čak je i jednostavan čin hodanja postao nevjerojatan izazov… Krenula bih u samotne šetnje, štiteći svoju kćer od svjedočenja borbama s kojima sam se suočavala. Emocije nevjerice, straha i bijesa zadržale su se, nepromijenjene. Nastavio sam prinositi svoje molitve Bogu, baš kao što sam činio u prošlosti. Kroz oči pune suza Nada je izgovorila riječi: „Sve ostaje nepromijenjeno.

Budući da se nalazite u takvim okolnostima, najveći prioritet je imati vodstvo pouzdanog liječnika. Nevjerojatna ljubav koju su mi dala moja djeca omogućila mi je privilegiju da promatram njihov izvanredan razvoj kao jedinstvenih pojedinaca. Kako se bliži trenutak mog odlaska, posjedujem nepokolebljivu sigurnost da ću dobiti odgovarajuću pažnju i brigu. Budite uvjereni da se još ne predajem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *